همه

تفاوت های اصلی آزمون آیلتس (IELTS) و تافل (TOEFL)

در این مقاله قصد داریم تا تفاوت های اصلی آزمون آیلتس و تافل را باهم بررسی کنیم و نکات مهمی را درمورد این 2 آزمون فرابگیریم.

مقدمه

یکی از سوالاتی که اکثر زبان آموزان می­پرسند مرتبط با تفاوت بین آزمون آیلتس و تافل و اینکه کدام مشکل تر و یا آسان تر است، می­باشد. قبل از هرچیز باید بگوییم متاسفانه موسسه های زبان مختلف ممکن است در پاسخ به این سوال زبان آموزان که آیا بهتر است در آزمون ایلتس شرکت کنند یا آزمون تافل، پاسخی می دهند که به نفع کلاس هایشان باشد. مثلاً، تقریباً هرگز هیچ آموزشگاهی که کلاس های تافل ندارد به شما پیشنهاد نمی دهد که با توجه به وضعیت زبان شما، تافل ممکن است آزمون بهتری برای شما باشد. همین موضوع برای آزمون ایلتس هم صادق است و گاهی فردی که ازمون آیلتس برایش بهتر است طوری راهنمایی می شود که در آزمون تافل شرکت کند چون آموزشگاه یا مدرسی که از او راهنمایی خواسته کلاس آیلتس برگزار نمی کند. تنها هدف این آموزشگاه ها یا مدرس ها پر کردن و استارت زدن کلاس هایشان است و متاسفانه با راهنمایی مغرضانه خودشان زبان آموزهای زیادی را به دردسر می اندازند.

در ادامه تلاش خواهیم کرد تفاوت واقعی آزمون آیلتس و تافل را باهم بررسی کنیم

کدام آزمون معتبر­تر است؟

خیلی ها فکر می کنند مدرک تافل فقط برای دانشگاه های کشور آمریکا و یا نهایتا دانشگاه های آمریکای شمالی مناسب است و اگر قصد دارید از دانشگاه های کشور های اروپایی پذیرش بگیرید، باید حتماً در آزمون آیلتس شرکت کنید. شاید مدتها قبل اینطور بوده، اما در جال حاضر بیش از ۹۰۰۰ موسسه آموزش عالی در سراسر دنیا (شامل استرالیا و انگلستان) تافل را به عنوان مدرک زبان معتبر می شناسند.

همین موضوع برای آزمون آیلتس هم صادق است. در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ دانشگاه و موسسه آموزشی در سراسر آمریکا وجود دارند که نمره آیلتس را به رسمیت می شناسند و شما می توانید با داشتن نمره مینیمم آنها، از آن دانشگاه ها پذیرش بگیرید. حتی اگر بخواهید برای بورد پرستاری آمریکا هم اقدام کنید باز هم می توانید مدرک آیلتس ارائه بدهید.

البته دقت کنید، اینکه دانشگاه های آمریکا IELTS را به رسمیت می شناسند یا با مدرک TOEFL هم می توانید از دانشگاه های اروپایی و استرالیایی پذیرش بگیرید باعث نمی شود واقعاً فرقی نکند شما در آیلتس شرکت کنید یا تافل.

تفاوت های اصلی آزمون آیلتس (IELTS) و تافل (TOEFL)

تفاوت اصلی آزمون آیلتس و تافل در بخش لهجه است! آیلتس از مدل و لهجه ی بریتانیایی، و تافل از مدل و لهجه ی آمریکایی استفاده میکند. و آیلتس بیشتر مورد قبول مراکز بریتانیایی و تافل بیشتر مورد قبول مراکز آمریکایی است، ولی به این معنا نیست که شما با داشتن مدرک آیلتس نمی توانید به مراکز آمریکایی رفته و بلعکس؛ ولی چون پایه و اصولِ آیلتس روی لهجه بریتانیایی است، پیشنهاد می شود که اگر میخواهید به موسسات بریتانیایی بروید برای مدرک آیلتس اقدام کنید.

تفاوت آیلتس و تافل از نظر پذیرفتن کشور ها کم است و 130 کشور در جهان هم آیلتس و هم تافل را می پذیرند. پس آزمون آیلتس و تافل در این بخش خیلی کم است.

زمان آزمون آیلتس و تافل نیز با هم متفاوت است. زمان آزمون آیلتس حدود 2 ساعت و نیم و آزمون تافل حدود 4 ساعت است!

تفاوت آیلتس و تافل در ساختار آزمون
تفاوت آیلتس و تافل در ساختار آزمون

تفاوت آیلتس و تافل در ساختار آزمون

در این قسمت می خواهیم تفاوت آیلتس و تافل را به صورت تخصصی تر بیان کنیم که شامل ساختار کلی آزمون آیلتس و تافل می شود که متشکل از Reading – Speaking – Listening – Writing است. این بخش بیشترین تفاوت، و اصلی ترین تفاوت آیلتس و تافل را شامل می شود.

بخش ریدینگ (Reading

تفاوت آیلتس و تافل در این بخش نسبت به بقیه بخش ها کمتر است، ولی باز هم تفاوت هایی دارد که که آزمون آیلتس و تافل را از هم جدا می سازد.

تافل: در آزمون تافل بین 3 تا 5 ریدینگ وجود دارد که باید مدت بیست دقیقه را برای هر کدام از آن‌ها اختصاص دهید. عموماً متن‌های موجود در ریدینگ از نوع آکادمیک هستند، و سؤالات به صورت چند گزینه‌ای مطرح می‌شوند.

آیلتس: در آزمون آیلتس 3 ریدینگ وجود دارد. که لازم است داوطلبان برای هر یک از آن‌ها در حدود 20 دقیقه از وقت خود را اختصاص دهند. همانند آزمون تافل، متن‌های موجود در آزمون آیلتس نیز حالت آکادمیک دارند. داوطلبان در این آزمون، با سؤالات متعددی از قبیل پر کردن جای خالی، اتصال کردن گزینه‌ها به هم و چندین نمونه دیگر مواجه خواهند شد.

بخش رایتینگ (Writing

در این بخش تفاوت آیلتس و تافل بیشتر مشخص می شود، پس این قسمت را با دقت بیشتری مطالعه کنید.

تافل: نیاز است تا داوطلبان تافل با استفاده از توانایی‌های خود بتوانند 2 متن را تولید کنند. نکته قابل توجه این است که از داوطلبان خواسته می‌شود تا متون خود را در زمان اختصاص داده شده، در کامپیوتر تایپ کنند. در رایتینگ اول از داوطلبان خواسته می‌شود تا متنی در حدود 300 تا 500 کلمه را در حدود 5 پاراگراف بنویسند. در این بخش توانایی خلاصه برداری از مزیت‌های مهم به حساب می‌آید زیرا از امتحان دهندگان خواسته می‌شود با توجه به اطلاعات داده شده در قسمت ریدینگ، بتوانند متنی در همین زمینه تولید کنند. علاوه بر این، پس از آن از داوطلبان خواسته می‌شود با استفاده از خلاصه تهیه شده، متنی در حدود 150 تا 225 کلمه با در نظر گرفتن هر دو بخش ریدینگ و لیسنینگ بنویسند.

آیلتس: آزمون آیلتس در بخش رایتینگ از دو بخش تشکیل شده است. اولین بخش آن شامل متنی در حدود 200 تا 250 کلمه است. در قسمت دوم آیلتس از داوطلبان خواسته می‌شود با در نظر گرفتن اطلاعات تصویری داده شده همانند گراف و یا چارت، خلاصه‌ای از موارد گفته شده را فراهم نمایند. اگر در بخش رایتینگ ضعیف هستید میتوانید با خواندن این مقاله با نکات مهم در رایتینگ آیلتس آشنا شوید.

بخش اسپیکینگ (Speaking

بخش اسپیکینگ یک دغدغه ی بزرگ برای هر دانش آموز هست که باید به این بخش توجه بیشتری داشت. تفاوت آیلتس و تافل در این قسمت معلوم می شود.

تافل: در آزمون تافل از داوطلبان خواسته می‌شود تا در مدت 45 تا 60 ثانیه، پاسخ‌های خود را به صورت ضبط شده در دسترس کامپیوتر قرار دهند. این سؤالات عموماً با اطلاعات و یا مکالمه‌های کوتاهی همراه است. بخش اسپیکینگ تافل در حدود 20 دقیقه طول می‌کشد.

آیلتس: بخش اسپیکینگ آیلتس حدود 12 تا 14 دقیقه طول خواهد کشید. و در این بخش، به جای کامپیوتر، فردی واقعی حضور دارد. در ابتدای این بخش، عموماً آزمونگر با طرح و بیان کردن سؤالات عمومی سعی می‌کند تا باعث ایجاد احساس آرامش در دانش آموزان شود. بعد از این مرحله، سؤالاتی تخصصی‌تر مطرح می‌شوند و در پایان، آزمون حالت بحث و گفتگو به خود می‌گیرد. اگر در بخش اسپیکینگ ضعیف هستید میتوانید با خواندن مقاله ی فوت های کوزه گری برای کسب نمره بالا در بخش آزمون اسپیکینگ آیلتس و مقاله ی نکات بسیار ضروری برای آزمون اسپیکینگ آیلتس اسپیکینگ خود را تقویت کنید.

بخش لیسنینگ (Listening)

این بخش یکی مهم ترین بخش ها در آزمون آیلتس و تافل هست و شما باید به تفاوت آیلتس و تافل در بخش لیسنینگ توجه بسیاری کنید!

تافل: زمان آزمون لیسنینگ تافل حدود 40 تا 60 دقیقه است و در این مدت شما به فایل هایی که شامل سخنرانی ها و مکالمه های دانشگاهی، مکالمات 2 نفره و صوت هایی مانند اینها هستند گوش می دهید. در هنگام گوش دادن میتوانید یادداشت برداری کنید و بعد از آن به سوالات چند گزینه ای پاسخ دهید.

آیلتس: در آزمون لیسنینگ آیلتس دانش آموزان می توانند در حال گوش دادن به صوت ها به سوالات نیز پاسخ دهند. زمان این بخش 30 دقیقه است، و 4 فایل صوتی که شامل مکالمه روزمره بین 2 نفر، مکالماتی با موضوعات تخصصی، مکالمه هایی در فضای دانشگاه که معمولا بین 2 تا 4 نفر می باشد، سخنرانی های دانشگاهی، می شود که سوالات هم به صورت چند گزینه ای هم انواع دیگری می باشند.

 

اهمیت املا یا (Spelling) در آزمون آیلتس و تافل

در آزمون آیلتس، شما باید در بخش های Reading، Writing و Listening پاسخ های خودتان را بنویسید. با توجه به اینکه در آزمون تافل هم در بخش Writing باید متن رایتینگ خودتان را تایپ کنید، پس مساله املای کلمات در بخش های رایتینگ هر دو آزمون آیلتس و تافل به یک اندازه اهمیت دارد.

اما موضوع املای کلمات در آیلتس می تواند به شدت مشکل ساز باشد چون در بخش های Reading و همچنین Listening این آزمون، شما باید پاسخ هایتان را در پاسخنامه بنویسید و اگر در نگارش این پاسخ ها غلط املایی وجود داشته باشد، نمره آن سوال را از دست خواهید داد. به عنوان مثال اگر پاسخ سوالی کلمه Complete باشد و شما این کلمه را به اشتباه به صورت Complet بنویسید، یعنی حرف E آخر آن را ننویسید، نمره آن سوال را از دست خواهید داد.

این درحالی است که در آزمون تافل، در بخش های Reading و Listening شما باید فقط یک یا چند گزینه را انتخاب کنید و هیچ نوشتنی انجام نمی شود که این یعنی در صورتی که املای کلمه ای را ندانید، تاثیری در نمره شما نخواهد داشت.

درنتیجه اگر املای کلمات شما ضعیف است و فکر می کنید نمی توانید تا آزمونتان آن را درست کنید، بهتر است آزمون تافل را انتخاب کنید تا نمره شما لطمه کمتری بخورد.

 

چند نکته بسیار مهم که باید در مورد این 2 آزمون بدانیم:

  1.  در هر 2 آزمون 4 مهارت اصلی شنیداری، نوشتاری، خواندن و مکالمه مورد سنجش قرار می­گیرد البته به شکل های مختلف.
  2. آزمون تافل حدود 4 ساهت به طول خواهد انجامید اما آزمون آیلتس کمتر و حدود 3 ساعت طول خواهد کشید.
  3. مقیاس نمره­دهی آزمون تافل از 0 تا 120 می­باشد در حالی که در آزمون آیلتس مقیاس نمره دهی از 0 تا 9 می­باشد.
  4. تست های آزمون تافل کاملا دانشگاهی و آکادمیک می­باشد در حالی که در آزمون آیلتس به اختیار می­توانید در آزمون آکادمیک و یا جنرال شرکت کنید.
  5. تاریخ انقضای هر دو مدرک آیلتس و تافل تنها به مدت 2 سال می­باشد و بعد از این مدت مدرک شما هیچ ارزشی نخواهد داشت.
  6. یکی از تفاوت های اصلی آزمون های تافل و آیلتس این است که در حال حاضر تافل به صورت کامپیوتری برگزار می شود و آیلتس در ایران در زمان نوشتن این مقاله به صورت سنتی با کاغذ و مداد. این می تواند به طور چشمگیری روی عملکرد شما تا تاثیر داشته باشد و بنابراین برای پاسخ به سوال آیلتس یا تافل به این جنبه هم توجه کنید.
  7. یکی از تفاوت عمده این دو آزمون در این است که آزمون تافل در یک روز برگزار می شود، ولی آزمون آیلتس در دو روز.
  8. اگر شما با لهجه British آشنایی بیشتری دارید، آزمون آیلتس می تواند گزینه بهتری برای شما باشد. اما در صورتی که با لهجه آمریکایی آشنایی بیشتری دارید، آزمون تافل گزینه بهتری برای شما خواهد بود.

مشاهده ویدیو

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

بهترین و پرفروش ترین کتاب های سایت آمازون
بهترین و پرفروش ترین کتاب های سایت آمازون

Written by Ahmad Jahangardi

He as a CEO and supervisor at IELTSMatters Official got his M.A degree in English Teaching. He is both an English teacher and IELTS instructor

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا